рф витрачає більше зброї та боєприпасів, ніж може виробити, - Буданов

рф витрачає більше зброї та боєприпасів, ніж може виробити, - Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов прокоментував виробнцитво зброї в росії. На його думку, рф витрачає більше боєприпасів, ніж може виробити, при цьому продовжує боротьбу за контроль якості.

Про це він розповів в інтерв'ю Financial Times.

Це пояснює те, чому росія шукає партнерів для постачання зброї. Зараз найбільшим постачальником зброї для російської армії є КНДР.

"Вони справді передали значну кількість артилерійських боєприпасів. Це дозволило росії трохи видихнути. Без їхньої допомоги ситуація була б катастрофічною", - сказав Буданов.

Голова ГУР додав, що росія виявляє упередженість щодо залежності від зовнішньої допомоги - це завжди вважалося нижче їхнього достоїнства.

Ще однією проблемою для росії є брак робочої сили. За його словами, Москва втрачає стільки ж військовослужбовців, скільки або навіть більше, ніж може набрати.

Раніше представник ГУР МО Вадим Скібіцький стверджував, що щодня приєднується до російської армії близько 1000-1100 осіб за добровільною чи мобілізаційною формою.

Також в Головному управлінні розвідки зазначали, що росія отримала від КНДР близько одного мільйона артилерійських боєприпасів. Це вказує на той дефіцит у снарядах, який Москва не може компенсувати власним виробництвом.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в КНДР анонсували візит Володимира Путіна найближчим часом.

Головне