рф використовує понад 3000 КАБів щомісяця для ударів по Україні, - Володимир Зеленський

рф використовує понад 3000 КАБів щомісяця для ударів по Україні, - Володимир Зеленський

Протягом березня російська окупаційна армія застосувала проти України понад 400 ракет різних типів, понад 600 "шахедів" і понад 3 тисячі керованих авіабомб. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Президент України вважає, що наступного місяця ворог може використати 3500 керованих авіабомб. А такої кількості ракет, щоб збивати ці бомби, не має жодна країна.

"Нам потрібні хоча б сім систем Patriot. Одному Харкову потрібно хоча б дві системи. І російські літаки не зможуть підлітати на таку відстань, щоби застосовувати ці авіабомби", — наголосив він.

Він зазначив, що Харків зазнає ударів ракет і дронів з першого дня повномасштабного вторгнення.

"Різні міста і села України потерпають від цього терору, і особливо жорстоко росія бʼє по прифронтових територіях та прикордонних громадах", – повідомив президент. 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та премʼєр Іспанії Педро Санчес підписали безпекову угоду. Про це повідомили на Церемонії підписання, яку транслював Офіс президента.

Як писали "Ми-Україна" раніше, заяву німецького канцлера Олафа Шольца про нібито малоймовірне прийняття України до складу Північноатлантичного альянсу в найближчі 30 років неправильно зрозуміли. На цьому наголосив речник уряду Німеччини Штеффен Гебештрайт, пише Bild. 

 

Головне