рф вдарила по багатоповерхівці в Дніпрі: усі подробиці наслідків атаки

рф вдарила по багатоповерхівці в Дніпрі: усі подробиці наслідків атаки

Жертв ракетної атаки на Дніпро немає, але це чи не єдина хороша інформація, адже поранених – дев'ятеро. Наша кореспондентка з місця подій розповіла усі подробиці.

Комунальники і досі розвозять будівельне сміття та уламки скла. Наразі вулиця все ще перекрита, сюди не можуть проїхати ані автомобілі, ані трамваї.

Одна з ракет, як з’ясувалося пізніше -"Іскандер", яка влучила у багатоповерхівку. У результаті зруйновано чотири поверхи – з 9 по 13.  Інша ракета поцілила біля новобудови, вибуховою хвилею частково зруйновано три адмінбудівлі та ще чотири будинки.

За годину територію була оточена правоохоронцями, у середину пускали лише рятувальників або швидку. Рятувальники евакуювали місцевих жителів.

"У мене вікна виходять на цей бік, а влучання було у той бік. Я почув, що це поряд, але не думав, що на стільки. Страх був, але я не відчуваю, що це було настільки поряд. Мені здається, це вже просто звичка", - розповів один з місцевих жителів.

Секція, у яку влучила росія ракета, була майже незаселена. Про це повідомили в ОВА, тож, на щастя, обійшлося без жертв. Станом на зараз відомо про дев’ятьох травмованих, з них двоє – діти (дівчинка 17 років та хлопчик 14). У них обох контузія. Ще двоє дівчат 20 років мають той самий діагноз. П’ятеро чоловіків отримали рвані рани. Усі лікуватимуться вдома.

"Було зруйновано крило однієї з силових структур адміністративної будівлі з сьомого по перший поверх. Частина будівлі повністю зруйнована. Пожежа, яка виникла на території адмінбудівлі була швидко ліквідована", - розповів начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС в області Сергій Корінний.

Нині відомо про серйозні руйнування 16 квартир, фактично 60% корпусу потребують ремонту. Люди пишуть заяви до нацполіції про зруйноване житло.

З понеділка, 31 липня, по квартирах буде ходити комісія і визначати суму збитків і майбутню суму виплат.

Як писав "Ми-Україна"раніше, SpaceX запустила у космос найбільший у світі супутник.

Головне