рф розконсервувала до від 25 до 40% танкових резервів, – ISW

рф розконсервувала до від 25 до 40% танкових резервів, – ISW

Дослідники проаналізували супутникові знімки та прийшли до висновку, що від 25 до 40% стратегічних танкових резервів росії було вивезено зі сховищ під відкритим небом. Через це росіяни можуть зіткнутися з нестачею техніки в найближчі роки.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Старший науковий співробітник програми "Росія і Євразія" Фонду Карнегі за міжнародний мир Дара Массікот оцінила, що найкращу техніку росія вивезла із стратегічного резерву, а техніка меншої якості залишилась на складах.

За її словами, якщо рф продовжить такий темп операцій, за кілька наступних років запаси російських танків можуть значно зменшитись.

Інститут вивчення війни зазначив, що не має можливості самостійно перевірити цей звіт, але наголосив на тому, що інформація про виробництво російських танків в останні роки в основному відображає відновлені та модернізовані танки, взяті зі сховищ, а не нове виробництво.

Звіт також підкреслює, що росія, ймовірно, використовує техніку із сховищ для підтримки бойових дій, а не для компенсації втрат на полі бою за допомогою нового виробництва. Тому, якщо темпи втрат залишаться на теперішньому рівні або прискоряться, а виробництво нових машин в рф залишиться незмінним, росія може зіткнутись з нестачею техніки в найближчі кілька років.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, упродовж двох останніх діб не було зафіксованого жодного штурму на український плацдарм на лівому березі Херсонщини.

Головне