рф повністю розгорнула ядерну зброю в Білорусі, - WSJ

рф повністю розгорнула ядерну зброю в Білорусі, - WSJ

Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що росія завершила розгортання тактичної ядерної зброї в країні.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Втім, американські чиновники не надають повної інформації про це, і є сумніви в правдивості цих тверджень.

В WSJ вказують, що Розвідувальне управління Міністерства оборони США раніше стверджувало відсутність підстав сумніватися у висловлюваннях Путіна про відправку ядерної зброї до Білорусі.

"Федерація американських вчених проаналізувала розвідувальні дані з відкритих джерел, в тому числі відеоматеріали Міністерства оборони Білорусі, і дійшла висновку, що "авіабаза "Ліда", розташована за 40 кілометрів від литовського кордону, і єдине крило білоруських ВПС, оснащене літаками Су-25, є найбільш вірогідним кандидатом на виконання нової місії Білорусі з "ядерного обміну" з росією", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західна підтримка України: від імітації до реальності

Вказується, що заява Лукашенка сталася тоді, коли росія активізує свої загрози в бік Заходу. Недавно Путін висловив попередження щодо можливих проблем з Фінляндією через вступ НАТО до Гельсінкі. В листопаді заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Медведєв назвав Польщу "ворогом", який може втратити свою державність.

Нагадаємо, у Пентагоні підрахували кількість ядерних боєголовок у рф та Китаї.

російська федерація має у своєму арсеналі 4489 ядерних боєголовок, в Китаї їх кількість перевищує показник у 500 одиниць. США ж станом на зараз має у запасі 3700 ядерних боєголовок.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, військовий експерт Олексій Гетьман висловив думку, що росія за тиждень може здійснити нову ракетну атаку на Україну.

Головне