рф почала використовувати ракети-приманки для виснаження української ППО, - ISW

рф почала використовувати ракети-приманки для виснаження української ППО, - ISW

Під час обстрілу Києва 8 грудня, росіяни використовували ракети-приманки з метою заплутати та виснажити українську протиповітряну оборону.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Один із російських військових блогерів 9 грудня повідомив про використання російськими військами крилатих ракет Х-55, подібних до модернізованого варіанту Х-101. Мета полягала у введенні в оману та виснаженні української протиповітряної оборони.

Цей хід з використанням ракет-приманок призвів до того, що російські ракети не зуміли ефективно уражати цілі в Києві та були збиті протиповітряною обороною. Блогер відзначив, що важкою задачею для російських військ є запуск достатньої кількості ракет-приманок Х-55, оскільки це обмежується обсягом бомбардувальників Ту-95 і Ту-160.

Експерти ISW вказують, що раніше росіяни використовували ракети Х-55 як хибні цілі для перевантаження української протиповітряної оборони та провокації нестачі високоточних ракет. Українські війська наразі не мають достатньої кількості систем протиповітряної оборони для повного покриття всієї території, так само, як ефективно захищений Київ.

Нагадаємо, в ході удару, який ворог здійснив 8 грудня, частина запущених ракет була без бойової частини.

Речник командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат попередив, що ракета навіть без бойової частини важить кількасот кілограмів і є небезпечною, і навіть ракета, якої збивають ворожу - теж щось важить.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ЗСУ за добу "відмінусували" ще 700 російських окупантів.

Головне