рф планує повністю заборонити книжки з української історії на ТОТ

рф планує повністю заборонити книжки з української історії на ТОТ

Російська влада готується повністю вилучити книжки з української історії. Де-факто, російські власті приймають закон, який офіційно узаконює українофобію.

Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров у Telegram.

Кремль на законодавчому рівні забороняє книги про українську історію та будь-які видання, що розповідають правду про незалежність України.

Особлива увага приділятиметься окупованим територіям - там "пропагандистська", тобто будь-яка українська література, має бути повністю заборонена.

"На захоплених територіях окупанти та зрадники вже вивезли з бібліотек і знищили всю українську літературу. А цей закон посилить терор щодо мешканців ТОТ, у яких виявлять заборонені видання", - йдеться у дописі.

Крім того, на ТОТ вагітним українкам відмовляють у медичній допомозі без паспорта рф. Це означає, що жінки позбавляються доступу до необхідного медичного нагляду та соціальних виплат, що ставить під загрозу здоров'я як матері, так і майбутньої дитини.

Також на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські окупанти встановили порядок отримання "дозволів" на використання українських надр.

Як писав "Ми-Україна" раніше, новий міністр оборони Великої Британії Джон Хілі під час свого візиту до Одеси пообіцяв посилити підтримку України.

Головне