рф планує інформаційну атаку проти українсько-турецької співпраці, – ЦПД

рф планує інформаційну атаку проти українсько-турецької співпраці, – ЦПД

Російські спецслужби планують інформаційну операцію з метою дискредитувати співпрацю між Україною та Туреччиною у сфері військових технологій.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

Очікується, що наприкінці жовтня через пропагандистський ресурс Russia Today агенти рф будуть шерити серію дезінформаційних матеріалів. В цих матеріалах будуть заяви про те, що Україна нібито веде торгівлю зброєю з Туреччиною без відома США, працюючи в інтересах приватних турецьких компаній.

Пропагандисти планують звинуватити в організації таких поставок Міністра оборони України. Вони просуватимуть фальшиву версію, ніби для транспортування зброї до Туреччини використовуються ті самі літаки, які перевозять військову техніку з Туреччини до України. Згідно з їхніми заявами, зворотні рейси до Туреччини нібито доставляють списану, трофейну або іншу зброю.

"За допомогою цієї кампанії російські спецслужби намагатимуться дискредитувати військово-політичне керівництво України та зруйнувати відносини України із союзниками", - йдеться у дописі.

Напередоді в ЦПД спростували фейк рф про зникнення 152 бригади під Покровськом. Пропагандисти писали про нібито зникнення 152-ї окремої єгерської бригади Збройних Сил України разом із командиром під час боїв на Покровському напрямку. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, росіяни в низці регіонів на тимчасово окупованих територіях України припинили обслуговування місцевих в лікарнях.

Головне