рф після виборів у 2024 році планує тотальну мобілізацію, - Данілов

рф після виборів у 2024 році планує тотальну мобілізацію, - Данілов

У росії після президентських виборів, які відбудуться у березні 2024 року, планують оголосити тотальну мобілізацію на війну проти України.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов під час виступу на Halifax International Security Forum.

За його словами, 17 березня 2024 року - це знакова дата для кремлівського режиму. Після того, як президент рф Володимир Путін вчергове переможе внаслідок "волевиявлення" росіян, відбудеться "цементування" режиму та повне розв'язання рук у російського керівництва. Тож до того, як це станеться, світ має три-чотири місяці на підготовку.

Данілов також зазначив, що росія змогла адаптуватися до умов, у які її поставила міжнародна спільнота. Країна-агресорка безперервно вливає кошти в сферу оборони. До того ж, рф виявилась "стійкішою до західних санкцій, ніж очікувалось".

"Економіка країни все більше переходить на військові рейки. Можлива тотальна мобілізація після президентських виборів 2024 року", - розповів секретар РНБО.

Водночас, як підкреслив Олексій Данілов, майбутнє росії як країни є наразі туманним. Зараз вона може становити загрозу країнам-сусідкам, Європі та всьому світовому порядку. За словами посадовця, найбільш ефективним способом унеможливлення чергової агресії рф є "контрольована декомпозиція росії на декілька частин". Він додав, що розпад російської федерації на частини може призвести до знищення чинного режиму, десуверенізації та денуклеаризації і демілітаризації росії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, початок російської осінньо-зимової наступальної кампанії пов'язаний з наміром армії рф перехопити ініціативу на фронті, а також з прийдешніми "виборами Путіна" в росії

Головне