рф підняла винищувач для перехоплення американського літака

рф підняла винищувач для перехоплення американського літака

росія виявила над акваторією Баренцового моря літак ВМС США, після чого в повітря було піднято російський винищувач МіГ-31. 

Про це повідомила пресслужба Міноборони російської федерації.

У російському оборонному відомстві заявили, що американський літак базової патрульної авіації нібито рухався в напрямку кордону рф.

Росіяни заявили, що винищувач зі складу чергових із протиповітряної оборони сил Північного флоту було піднято з метою розпізнання об’єкта і недопущення порушення державного кордону росії.

Повітряна ціль була ідентифікована російською стороною як літак базової патрульної авіації Р-8А “Посейдон” Військово-повітряних сил США.

“Політ російського винищувача виконувався відповідно до міжнародних правил використання повітряного простору над нейтральними водами без перетину повітряних трас і небезпечного зближення з повітряним судном іноземної держави”, — заявили окупанти.

https://weukraine.tv/amerykanskyj-voyazh-chogo-ochikuvaty-ta-na-shho-spodivatysya/

Цього ж дня, 18 вересня, Тайвань зафіксував наближення рекордної кількості літаків та кораблів КНР.

У ЗС Тайваню вказали, що 40 китайських літаків перетнули серединну лінію Тайванської протоки і зайшли до розпізнавальної зони ППО острова.

Такі дії Китаю створили “серйозні безпекові виклики” у протоці та на регіональному рівні, йдеться у заяві міністерства.

Китай, яка вважає керований Тайвань своєю територію, останніми роками регулярно проводить військові навчання навколо острова, прагнучи відстояти свої претензії на суверенітет і чинити тиск на Тайбей.

Я інформував "Ми-Україна" раніше, Україна спільно з НАТО готується до розмінування Чорного моря.

Головне