рф перекинула майже всі війська з кордону з Фінляндією до України

рф перекинула майже всі війська з кордону з Фінляндією до України

Російські бази, включно з особовим складом і технікою, які раніше були зосереджені на кордоні з Фінляндією, були перекинуті до України.

Про це повідомляє Yle, посилаючись на джерела у фінській розвідці.

За даними розвідки, російське командування відвело до 80% військ від кордону з Фінляндією. На супутникових знімках, опублікованих у виданні, видно, що гарнізони та військові бази сухопутних військ рф поблизу фінського кордону майже порожні.

Наприклад, на військовій базі під Петрозаводськом у травні 2024 року порівняно з червнем 2023 року зникли десятки одиниць техніки. Водночас з'явився новий ангар, якого раніше не було, і техніка тепер стоїть під накриттям.

У повідомленні зазначається, що на деяких базах залишилася лише застаріла техніка, а кількість особового складу скоротилася до однієї п'ятої, а подекуди ще більше.

"Попри те, що навчання особового складу ЗС рф все ще проводяться, його кількість варіюється залежно від ситуації. За нашими мірками це досить погана техніка, але за російськими мірками вона може бути ще придатною", - зазначили у розвідці.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Путін і Кім Чен Ин скріпили "союз" обіцянкою захисту - сторони домовились про взаємні гарантії безпеки.

Головне