рф не здатна ефективно наступати навколо Авдіївки, – британська розвідка

рф не здатна ефективно наступати навколо Авдіївки, – британська розвідка

Операції російських військ навколо Авдіївки Донецької області не привели до успіху, і навіть намагаючись наступати, вони не мають значущих досягнень.

Про це пише Міноборони Великої Британії.

Експерти відмітили, що інтенсивні битви навколо Авдіївки тривають вже тиждень, але результати для росіян не задовільні. Ймовірно, на цей напрямок росіяни направили до восьми бригад.

За даними британської розвідки, ці частини, швидше за все, зазнали одних з найвищих втрат серед російських військ у 2023 році.

В Міноборони Британії також відзначили активну критику російських військових кореспондентів, які незадоволені тактикою рф під час наступу на Авдіївку.

"Характер цієї операції підтверджує, що основний виклик для росії залишається незмінним, як і більшу частину тривалості війни. Політичні лідери прагнуть здобути більше територій, але військові не можуть успішно провести наступ на операційному рівні", – підсумували експерти.

Нагадаємо, міністр оборони України Рустем Умєров у телефонній розмові з міністром оборони США Ллойдом Остіном поділився ситуацією на фронті та розповів про втрати росії на Донеччині.

"Повідомив втрати ворога в районі Авдіївки станом на цю хвилину - приблизно 4000 солдатів", – цитує Міноборони слова Умєрова.

Крім того, український міністр оборони висловив подяку за продовження ефективної співпраці та постачання Україні артилерійських боєприпасів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Запорізькому напрямку прикордонники збили два БПЛА росіян.

Головне