рф не готується до наступальної операції з метою оточення Харкова, - ISW

рф не готується до наступальної операції з метою оточення Харкова, - ISW

Потенційна наступальна операція російських окупаційних військ на Харків може стати серйозним випробуванням як для самого її проведення, так і для загальної російської кампанії в Україні. Проте поки що немає ознак підготовки такої операції з боку російських військ.

У звіті Інституту вивчення війни вказують, що за даними російських ЗМІ, окремі офіційні особи висловили надію, що збільшення чисельності військ дозволить їм провести майбутню наступальну операцію для оточення Харкова.

Російське видання "Верстка" повідомляє, що новобранці, які були мобілізовані під час весняного призовного циклу, можуть бути відправлені на південний кордон росії для виконання допоміжних функцій або як прикордонні війська в рамках заходів, спрямованих на визволення більш досвідчених військових для наступу на Харків.

Інформація з адміністрації Кремля свідчить, що російським військам потрібно 300 000 додаткових військовослужбовців для початку операції з оточення Харкова, проте це може виявитися дуже складною задачею.

Зазначається, що навіть якщо російським військам вдасться досягти мети і вийти до річки Оскіл у Харківській області, перспективи їхнього просування на східний берег річки є складними, або навіть складнішими, ніж на південний кордон з Бєлгородською областю.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, фахівці Інституту вивчення війни вважають, що нові атаки російських сил на енергетичну систему України мають за мету підірвати оборонно-промисловий потенціал країни.

Головне