рф намагається налагодити масове виробництво "шахедів", - Генштаб

рф намагається налагодити масове виробництво

рф намагається налагодити масове виробництво "шахедів". Про це повдомляє Генштаб.

Про це свідчать останні "модифікації" БпЛА, зазначає представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння капітан Андрій Рудик. 

"Ми не виключаємо факт того, що Російська Федерація, шукаючи прості технічні рішення, здешевлюючи матеріали та налагоджуючи постачання компонентів-замінників, намагається налагодити виробництво даного баражуючого боєприпасу та зробити його масовим", — зазначив Рудик.

Зараз зафіксували відмінну бойову частину, яка тепер має начиння елементами ураження у вигляді вольфрамових кульок; заміну країни виробника силової установки (двигун MicroPilot UAV Flight Control Systems MD550 замість Mado MD550); модифікацію корпусу (на заміну цільнолитому застосовується композитний фюзеляж з наповнювачем по типу монтажної піни); використання нового сервоприводу KST X30-12-165; використання блоку "Комета" російського виробництва у системі навігації.

Новий Shahed 136/Герань-2 принципово не відрізняється від більш ранніх зразків. До того ж спроби російського "імпортозаміщення" в цьому питанні свідчать про дієвість міжнародних санкцій.

Як писали "Ми-Україна" раніше, США виключили із проекту оборонного бюджету 300 млн доларів для України. Палата представників Конгресу США підтримала пропозицію, щодо цих коштів у рамках окремої законодавчої ініціативи.

Пропозицію підтримали 217 законодавців, 211 проголосували проти. Очікується, що на голосування винесуть питання про те, чи варто виділяти Україні ці гроші у рамках ініціативи сприяння безпеці.

Головне