рф намагається налагодити виробництво БПЛА: у ГУР розповіли, як цьому протидіють

рф намагається налагодити виробництво БПЛА: у ГУР розповіли, як цьому протидіють

Російська федерація намагається налагодити виробництво безпілотних летальних апаратів. Українське керівництво спрямовує свої дії для перекриття каналів постачання іноземних компонентів до росії.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю для "Ми-Україна" розповів представник ГУР МО України Вадим Скібіцький.

"Ворог вчиться. Він теж бачить ті помилки, які робить на полі бою військовослужбовець і пішли більш високотехнологічні засоби. Це безпілотні летальні апарати, інші боєприпаси. Це застереження і виклик, що росіяни намагаються налагодити і збільшити обсяги виробництва будь-якого озброєння, особливо безпілотних літальних апаратів, артилерійських боєприпасів і ракет", - зауважив він.

За його словами, загроза застосування іранських технологій для виготовлення БПЛА в росії досі залишається.

На запитання, чи може росія збільшити виробництво Ланцетів, Скібіцький відповів:

"На сьогоднішній день це один із ефективних засобів ураження рф на тактичну глибину. Виробництво не дуже складне. Тут дуже багато буде залежати, на скільки багато іноземних компонентів в такому озброєнні. Зараз усі зусилля спрямовані наших урядових структур, воєнної розвідки України на те, щоб перекрити канали постачання іноземних компонентів до рф. І це працює", - додав представник ГУР.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг скликає Раду Україна-НАТО. Вона відбудеться 26 липня.

Головне