рф накопичує ракети та готується до масованих атак, - ЦПД

рф накопичує ракети та готується до масованих атак, - ЦПД

Російські війська накопичують ракети на аеродромах, де базується їхня стратегічна авіація, ймовірно готуючись до нових масованих ударів по Україні.

Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко у "Telegram".

"На жаль, росія накопичує ракети на аеродромах базування стратегічної авіації. Борти типу Іл-76МД транспортують деталі, паливо і самі ракети", – зазначив він.

Коваленко також додав, що тривають перельоти літаків Ту-22м3 та Ту-95МС між різними аеродромами.

Керівник ЦПД не виключає, що ворог готується до нових ударів по території України.

Нагадаємо, Коваленко пояснив масовану дронову атаку росіян, яку вони здійснили вночі 16 жовтня. За його словами, росіяни запустили багато дронів, але перед цим зробили невелику перерву, щоб накопичити, оскільки відбувся удар по базі "шахедів", який дещо вибив їх логістику операцій.

За даними Повітряних сил ЗСУ, ударні безпілотники запускали з російських Курська, Орла та Приморсько-Ахтарська. 51 "шахед" було знищено над 14 областями України. Внаслідок роботи РЕБ - 60 російських безпілотники були локаційно втрачені.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, вибухотехніки поліції Сумської області знешкодили авіаційну ракету Х-59, виявлену у полі неподалік одного з місцевих сіл, яка не вибухнула після падіння.

Головне