рф може економити ракети, готуючись до осінньо-зимового періоду, - Наталя Гуменюк

рф може економити ракети, готуючись до осінньо-зимового періоду, - Наталя Гуменюк

Начальниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк не виключає економії російськими окупантами ракет заради завдання потужних ударів в осінньо-зимовий період.

Про це Наталя Гуменюк повідомила у ефіри "Єдиного марафону".

Вона зазначила, що "цілком імовірно, що певний час ворог буде економити ракети для того, щоб готуватися до інших заходів та дій, більш потужних та масованих, які можуть бути пов’язані з осінньо-зимовим періодом, де буде підключений опалювальний сезон".

На уточнення, чи лишається ціллю ворога українська припортова інфраструктура і чи існує нині загроза атак "Шахедами", речниця зауважила, що минулої доби не спостерігалося відповідної активності.

"Але вона не виключена. Запаси цих баражуючих снарядів у ворога є. І приклад того, як атакували, наприклад, Криворіжжя минулої доби говорить про те, що обирати об’єкти атаки ворог може досить несподівано. Не обов’язково прив’язуючись конкретно до припортової або зернової інфраструктури. Хоча і ці напрямками залишаються в пріоритеті його дій", - зазначила вона.

Як повідомляли “Ми-Україна”, у росії вранці 12 вересня в полі здійснив екстрену посадку пасажирський літак. Інцидент трапився з літаком “Уральських авіаліній” Airbus A320, що летів із Сочі в Омськ. За деякими даними, цей літак Airbus A320 з номером номер VP-BMW до березня 2022 належав ірландський лізинговій компанії AerСap. Росіяни незаконно перереєстрували його на свою авіакомпанію Ural Airlines як RA-73805.

Головне