рф могла зібрати до 600 танкерів у "тіньовому флоті", щоб обходити санкції, - Bloomberg

рф могла зібрати до 600 танкерів у

Кількість танкерів у російському "тіньовому флоті" може становити до 600 штук, з яких 400 - перевізники сирої нафти. рф використовує їх, аби обходити міжнародні санкції.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як пише видання, 400 з цих суден - це перевізники сирої нафти. Минулого року на розширення "тіньового флоту" рф витратила понад 850 мільйонів доларів. Крім того, майже 1,4 мільярда жоларів було інвестовано у судна для перевезення сирої нафти.

Минулого року на розширення "тіньового флоту" паливних танкерів було витрачено понад 850 мільйонів доларів. Крім того, майже 1,4 мільярда доларів було інвестовано у судна для перевезення сирої нафти. Лондонська компанія EA Gibson Shipbrokers нарахувала не менше 38 суден для перевезення палива, що належать зареєстрованим у Росії компаніям.

"Фактична цифра, ймовірно, буде вищою, оскільки важко відстежити офшорні компанії, які мають велику кількість судів. Крім того, після вторгнення в Україну було продано понад 100 танкерів до країн, які не входять до G7 чи Європейського Союзу", - додали у Bloomberg.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, президент росії Володимир Путін напередодні річниці повномасштабної війни може виступити з промовою. Диктатор знову буде говорити про війну з НАТО та про напад з боку українців.

Головне