рф має відмовитися від ядерної зброї - це одна з умов завершення війни, - Міноборони

рф має відмовитися від ядерної зброї - це одна з умов завершення війни, - Міноборони

Війна між Україною та росією повинна завершитись перемовинами та відмовою країни-терориста від ядерної зброї. Про це повідомляє заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк.

Заступник міністра оборони України Іван Гаврилюк в інтерв'ю Tagesspiegel заявив, що війна має завершитися переговорами та відмовою РФ від "ядерки".

Він переконаний, що війна завершиться повернення усіх територій України, втім, необхідно створити механізм, який унеможливить повторний напад ворога.

"Будуть підписані угоди - з одного боку коаліцією держав, які підтримують Україну, та росією з іншого боку. І цей документ має містити пункт про відмову росії від ядерної зброї, тому що ця держава - загроза миру", - зазначив він.

Нагадаємо, протягом минулої доби відбулося 103 бойових зіткнення. Найбільше атак Сили оборони відбили на Куп'янському, Лиманському, Авдіївському напрямках. Про це повідомляють у зверненні Генштабу.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 110 населених пунктів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо знову встановило міни по периметру захопленої ними Запорізької АЕС. Про це розповів очільник МАГАТЕ Рафаель Гроссі в офіційному звіті.

"Міни по периметру ЗАЕС – у буферній зоні між внутрішньою та зовнішньою огорожею об’єкта, які раніше були виявлені командою МАГАТЕ й вилучені в листопаді 2023 року, – тепер знову на місці", - вказано у документі.

 

Головне