рф хоче захопити Україну, щоб вести війну проти НАТО, - ISW

рф хоче захопити Україну, щоб вести війну проти НАТО, - ISW

Російська федерація хоче завоювати Україну, щоб використати її ресурсний потенціал для можливої війни з країнами НАТО.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Москва вважатиме будь-який результат, окрім капітуляції України, як загрозу для своєї здатності воювати з Альянсом.

"Російські військові лідери, які готуються до війни проти НАТО, повинні враховувати, що Україна може приєднатися до такої війни на боці Альянсу, незалежно від статусу членства України в НАТО," - йдеться у дописі.

В ISW вважають, що протистояння з НАТО уздовж західного кордону рф  з Європою створює серйозні виклики для російських військових. Натомість поразка України дозволила б агресору розмістити свої сили вздовж усього східного флангу Європи, від Чорного моря до Фінляндії.

"Перемога в Україні не лише усунула б загрозу України як потенційного супротивника під час можливої війни з НАТО, але й забезпечила б росію додатковими ресурсами та людьми, необхідними для широкомасштабної конфронтації з Альянсом," - йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що незалежно від того, як перемога росії вплине на поділ України, росія отримає доступ до мільйонів людей, яких можна буде примусити до військової служби, а також до значної частини ресурсів та промислового потенціалу України.

"Тому Путін і Кремль, ймовірно, розглядають перемогу в Україні як передумову для війни з НАТО. А будь-яке припинення вогню або мирне врегулювання, що не передбачає повної капітуляції України, — як тимчасову паузу в їхніх зусиллях зі знищення незалежної української держави," - заявили в ISW.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський привітав працівників Держспецзвʼязку з професійним святом.

Головне