рф готується до втручання у вибори до Європарламенту - Туск

рф готується до втручання у вибори до Європарламенту - Туск

Вибори до Європейського парламенту "перебувають під загрозою втручання з боку росії". Про це повідомив прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск. 

За словами польського прем'єр-міністра, погрози стосуються саме його країни. Також серед країн, які перебувають під найбільшою загрозою втручання, крім Польщі ще є Литва, Латвія, Естонія та в меншій мірі Фінляндія.

"Ми говорили, між іншим, під час засідання Ради Європейського Союзу про те, що Росія готується до різного типу втручань у виборчий процес напередодні виборів до Європейського парламенту. Це не перший подібний випадок, але щоразу масштаб стає все більшим, все більш бентежним", - сказав Дональд Туск на засіданні уряду.

Вибори до Європарламенту в Польщі відбудуться 9 червня.

Нагадаємо, французьке Міноборони анонсувало передачу Україні чергового пакету військової допомоги з ракетами для ППО. Як уточнив очільник оборонного відомства країни Себастьєн Лекорню, йдеться про боєприпаси до наземного зенітно-ракетного комплексу, що застосовує ракети сімейства Aster.

Як писали "Ми-Україна" раніше, на Трипільській ТЕС, яку масовано обстріляв ракетами ворог 11 квітня, ще не розібрано завали. Така ж  ситуація спостерігається і на Зміївській ТЕС - найбільшій електростанції у Харківській області, розповів техдиректор "Центренерго" Євгеній Гаркавий.

Головне