рф готує нових армійських командувачів з бойових офіцерів, - розвідка Британії

рф готує нових армійських командувачів з бойових офіцерів, - розвідка Британії

Росіяни готують нових армійських командувачів з бойових офіцерів, що вплине на майбутній воєнний рух в країні-агресорці.

Про це повідомила розвідка Міністерства оборони Великої Британії на сторінці в X (колишній Twitter).

Як зазначається, у російській академії генерального штабу 1 грудня вже розпочався новий набір російських офіцерів на навчання. Міністерство оборони рф заявило, що понад 60% з набраних на навчання осіб мають бойовий досвід. У розвідці Британії пояснили, що всі ці люди, ймовірно, отримали досвід на війні проти України.

Студенти в цій академії переважно мають звання від майора до генерал-майора. При цьому звання генерал-майора у росії прирівнюється до генерала з одною зіркою в системі НАТО. Саме вони мають потенціал до вищого командування.

Хоча висока частка деяких фахівців, таких як пілоти, дислокована в районі операцій в Сирії, війна в Україні також сприяє ще більшому поширенню набуття бойового досвіду серед кадрового складу російських офіцерів середнього рівня.

Розвідники також зазначили, що це покоління, можливо, буде мати ключовий вплив на майбутній військовий напрямок в росії і на те, чи буде в подальшому впроваджено досвід, набутий на війні проти України.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у росії підтвердили смерть генерал-майора Володимира Завадського під час війни в Україні. Про смерть Завадського повідомила організація випускників Московського вищого загальновійськового командного училища "Кремль". Зазначається, що генерал-майор загинув 28 листопада.

Головне