рф атакувала Україну ракетами та БПЛА: сили ППО знищили 18 безпілотників

рф атакувала Україну ракетами та БПЛА: сили ППО знищили 18 безпілотників

Російські збройні, у ніч на 8 жовтня, сили здійснили черговий комбінований ракетно-дронний удар по території України. Про це повідомили Повітряні сили України.

Атака тривала з 19:00 7 жовтня до 08:30 8 жовтня.

Противник застосував два типи озброєнь: з окупованого Криму було запущено дві балістичні ракети "Іскандер-М", націлені на Одеську область, а з Приморсько-Ахтарська - 19 ударних безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Українські сили протиповітряної оборони успішно відбили атаку. В результаті протиповітряного бою було знищено 18 ворожих дронів над територією п'яти областей: Одеської, Миколаївської, Дніпропетровської, Вінницької та Тернопільської. Ще один БПЛА повернувся на територію росії.

Для відбиття атаки були задіяні різні компоненти системи ППО, включаючи авіацію, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи та засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) Сил оборони України.

Нагадаємо, російська армія втратила ще 1340 своїх військових під час бойових дій в Україні. Від початку вторгнення у 2022 році на війні проти України померли або зазнали поранень 662 970 росіян. Про це повідомили у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська за попередню добу, 7 жовтня, здійснили 392 удари по 13 населених пунктах Запорізької області.

Головне