рф атакувала Україну ракетами та 66 “шахедами”: як відпрацювала ППО

рф атакувала Україну ракетами та 66 “шахедами”: як відпрацювала ППО

Російські війська в ніч на 11 жовтня здійснили масовану атаку на територію України із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе. Наразі збито 29 ударних БПЛА.

Про це повідомляють Повітряні Сили ЗСУ.

Окупанти використали: 

  • балістичну ракету "Іскандер-М" з тимчасово окупованого Криму,
  • керовану авіаційну ракету Х-31П з акваторії Чорного моря,
  • 66 ударних безпілотників, випущених з Курської області рф.

 

До захисту українського неба були залучені авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

Станом на 11:00 було збито 29 ударних БПЛА у дев’яти областях - Київській, Черкаській, Вінницькій, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Чернігівській та Житомирській. 

Ще 31 безпілотник було втрачено локаційно внаслідок активної протидії засобами РЕБ, а два “шахеди” повернулися у напрямку росії.

“Чотири БпЛА перебувають в повітряному просторі України. Бойова робота триває!”, - додали у ПС.

Нагадаємо, російська армія у ніч на 11 жовтня здійснила атаку балістичними ракетами по Одеському району, в результаті чого загинуло четверо цивільних осіб, включаючи підлітка. Ще десять людей зазнали поранень

Як писав "Ми-Україна" раніше, через російські обстріли на Донеччині протягом 10 жовтня загинула одна людина та ще четверо отримали поранення.

Головне