рф атакувала Київщину дронами: як відпрацювала ППО

рф атакувала Київщину дронами: як відпрацювала ППО

Сили протиповітряної оборони вночі 16 липня знищили два російських дронів-камікадзе типу Shahed-136/131.

Про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ.

"Із вечора 15 липня та протягом доби 16 липня 2024 року протиповітряною обороною знищено два ударні БпЛА типу Shahed, ще два «Шахеди» локаційно втрачено у повітряному просторі Білорусі", - йдеться у дописі.

Крім того, на Південному та Східному напрямках протиповітряна оборона збила вісім розвідувальних БПЛА: чотири – "Орлан-10", два - ZALA, один – Supercam та один безпілотник невстановленого типу.

Нагадаємо, російські окупати дронами атакували Київську область у ніч проти 16 липня. Уламки збитих "шахедів" впали в двох районах, завдавши пошкоджень нежитловим будівлям.

У двох районах зафіксовані падіння уламків дронів. В одному з населених пунктів уламки впали на приватне подвір'я, що призвело до загоряння стерні. Пожежу оперативно ліквідовано. Пошкоджено дві нежитлові будівлі, зокрема вибиті вікна та посічені фасади. Також уламки впали за межами населених пунктів на відкритій місцевості.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала подружню пару, яка співпрацювала з ФСБ та готувала координати для нового ракетного удару рф по позиціях Сил оборони в Харківській і Сумській областях.

Головне