рф адаптувалася до санкцій, а НАТО недооцінив її, - Міноборони Литви

рф адаптувалася до санкцій, а НАТО недооцінив її, - Міноборони Литви

Міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас вважає, що росія зуміла адаптуватися до санкцій, тоді як НАТО недооцінило її здатність до цього.

Про це повідомляє LRT.

Внаслідок цих загроз країнам-союзникам "необхідно внести багато змін у роботу НАТО", переконаний Кащюнас.

По-перше, на думку литовського міністра, на "східному фланзі" відбувається "етап побудови більш гнучкої системи реагування та стримування, яка потребує виділення більшої кількості повноважень регіональним силам альянсу".

По-друге, стає зрозумілим, що "збільшення видатків на оборону до 2% - це лише мінімальний рівень, і їх буде підвищено".

По-третє, країнам НАТО доведеться серйозно "модернізувати та посилити свої військово-промислові комплекси", а по-четверте, розпочати "розглядати Україну як інструмент стримування агресії, спрямованої проти Європи та Заходу", а отже, як "елемент євроатлантичної безпеки та єдності" і вирішити питання щодо членства України в НАТО", переконаний литовський міністр.

"Відсутність відповідальності за своє суспільство, жорстоке розпорядження своїм власним мобілізаційним потенціалом, робить росію одним із найнебезпечніших супротивників, яким альянс має протистояти найближчим часом", - сказав Кащюнас.

Нещодавно Державний департамент Сполучених Штатів Америки ввів нові санкції проти рф, обмеження ввели проти застосування хімічної зброї в Україні. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на Дніпропетровщині сили ППО збили російську ракету. 

Головне