Результати саміту НАТО у Вільнюсі розчарують українців, - Буданов

Результати саміту НАТО у Вільнюсі розчарують українців, - Буданов

Прийдешній саміт НАТО у Вільнюсі навряд чи чи порадує українців гарними новинами про членство нашої країни у блоці. Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов переконаний, що Україну на липневому з’їзді в Альянс не запросять.

"Мені досить важко віддати належне саміту НАТО з дуже простої причини: очікування нашого суспільства не будуть задоволені. Я впевнений, що деякі слова будуть вимовлені, але нічого, крім цього", - заявив він в інтерв'ю виданню Times.

Буданов пояснив, що знає це, оскільки бачив чернетки промов деяких лідерів країн-членів.

Як відомо, міністри закордонних справ Польщі та Велико Британії - Збігнєв Рау та Джеймс Клеверлі. - заявили, що їхні країни виступають за надання Україні змоги приєднатись до НАТО за спрощеною процедурою, як це сталось з Фінляндією та Швецією. Проте у Білому домі днями заявили, що виступають проти такого рішення. В адміністрації президента США Джо Байдена наголосили, що наша країна має відповідати тим самим критеріям, що й інші члени НАТО при вступі до нього.

До цього міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявляв, що НАТО не зможе дати відповідь на питання про вступ України до Альянсу, поки триває повномасштабна війна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на сьогодні ворог тримає потужне угруповання на фронті – понад 180 000 російських солдатів на першій та другій лініях оборони.

Головне