Резніков: Україна веде переговори щодо пошуку платформи для отримання авіації

Резніков: Україна веде переговори щодо пошуку платформи для отримання авіації

Україна веде переговори про пошук платформи для подальшого надання Збройним силам тактичної авіації. Також Київ хоче отримати далекобійні засоби ураження з дальністю від 150 км, так як скоро може відбутися новий наступ російських окупаційних військ.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України в Telegram-каналі з посиланням на слова голови відомства Олексія Резнікова на спільній прес-конференції з міністром національної оборони Польщі Маріушем Блащаком у Києві. За його словами, буде вирішуватися також, який саме тип авації країни-партнери зможуть передати.

"Що це буде - F-16, Gripеn - це питання дискусій з партнерами з країн НАТО", - заявив голова Міноборони.

Резніков також додав, що з огляду на ймовірний наступ російських військ найближчим часом, крім авіації, Україна веде переговори з партнерами щодо отримання далекобійних засобів ураження з дальністю від 150 км. Таке озброєння, на прикладі РСЗО HIMARS, довело свою ефективність на полі бою.

"Вони бояться HIMARS, тому всі свої важливі склади з паливом, амуніцією, командні пункти винесли за 120 км від лінії фронту. Тому ми обговорюємо з партнерами засоби ураження дальністю 150 км", - розповів він.

Міністр зазначив, що українські військові зможуть в місця концентрації ворога завдавати ураження. Таким чином це не дасть піти росіянам у цей наступ "легкою прогулянкою".

Нагадаємо, міністр оборони Польщи Маріуш Блащак приїхав з візитом у Київ. Під час спільної прес-конференції з українським колегою Олексієм Резніковим він, зокрема, обговорив навчання українських військових на танках.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Олексій Резніков пообіцяв Заходу, що Збройні сили України не битимуть по росії далекобійними ракетами.

Крім того, міністр оборони України повідомив, що російська федерація мобілізувала пів мільйона осіб. Вона готується до нового наступу, який може присвятити річниці повномасштабного вторгнення в Україну.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.