Резніков розповів, як відбудеться зустріч у форматі "Рада Україна - НАТО"

Резніков розповів, як відбудеться зустріч у форматі

Поява формату "Рада Україна - НАТО" допоможе підвищити ефективність взаємодії нашої країни з Альянсом.

Про це розповів голова Міністерства оборони України Олексій Резніков, передає Military Media Center з посиланням на його коментар. Як зазначається, "Рада Україна - НАТО" прийде на заміну засіданням Комісії Україна - НАТО на рівні міністрів оборони. Востаннє засідання відбулось минулого тижня в Брюсселі.

"Я вірю, що це відбудеться і, думаю, про це буде проголошено на саміті у Вільнюсі", - наголосив голова оборонного відомства.

За словами голови Міноборони, у рамках нового формату Україна сидітиме за столом з членами Альянсу на рівних і буде мати змогу:

  • порушувати важливі питання та включати їх до порядку денного;
  • брати участь в роботі підкомісій та підкомітетів.

 Україна також зможе брати участь в як мінімум двох щорічних засіданнях на рівні міністрів оборони країн НАТО.

"Це додає набагато більше суб’єктності, що відповідно дасть нам можливість бути більш ефективними у взаємодії з НАТО", - заявив Резніков.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг роззповів, що рішення, які країни-члени НАТО ухвалять на саміті у Вільнюсі в липні, наблизять Україну до вступу до Альянсу. За слова генсекретаря, Вільнюський саміт у липні викладе бачення майбутнього України як незалежного, демократичного члена євроатлантичної родини. При цьому на саміті члени Альянсу обговорять прагнення України до членства. Союзники працюють над багаторічним пакетом допомоги для України. 

Головне