Режисерка Олена Апчел вступила до лав ЗСУ

Режисерка Олена Апчел вступила до лав ЗСУ

Режисерка і драматургиня Олена Апчел приєдналася до Сил оборони, підписавши контракт.

Про своє рішення вона повідомила у Facebook.

"Наше покоління має можливість боротися за волю і зберегти відроджене. Зараз я просто не уявляю як не стати частиною цього шляху. Хочу лише відповідати своїм цінностям і бути у найтемніші часи поряд з тими, хто десять з половиною років у цій війні", – сказала вона.

Дівчина планує продовжувати волонтерську та соціальну діяльність, наскільки це буде можливо. Також вона поки що не розкриває, де саме буде служити.

"Пишаюся своїми новими побратимами і посестрами. Легко не буде, але я свідомо вибираю цей шлях, бо хочу додому в Крим і на Донеччину, хочу, щоб Харків вистояв, хочу щоб вистояли Дніпро і Запоріжжя, хочу відбудовувати Волноваху і Маріуполь, хочу, щоб всі наші люди в усіх містах були захищені. А для цього треба боротися", – йдеться у дописі.

Довідка.

37-річна Олена Апчел працювала режисеркою харківського театру "Котелок" (2005-2013), обіймала посаду головної режисерки Львівського академічного драматичного театру імені Лесі Українки (2017-2019), працювала режисеркою і кураторкою Київського академічного театру "Золоті Ворота" (2019-2020). 

З 2019 року ставила спектаклі у польських театрах. Зокрема, вистава, створена у співавторстві з Ольгою Маюцюпою, "Kreszany" була номінована на 28-й Національний конкурс польського сучасного мистецтва.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, лідер українського гурту "Фіолет" Сергій Мартинюк приєднався до лав ЗСУ.

Головне