Резерви рф з Бердянська рухаються на північ Донеччини, - Андрющенко

Резерви рф з Бердянська рухаються на північ Донеччини, - Андрющенко

Командування армії рф проводить суттєві зміни у розташуванні російських військ. Нині спостерігається термінове перекидання організованих колон з Бердянського напрямку на північ Донецької області, розповів радник маріупольського міського голови Петро Андрющенко.

За його словами, маршрут руху загарбників проходить через Волноваху та Новоазовськ.

Андрющенко зазначає, що росіяни почали мобілізувати резерви з таборів підготовки. Це може свідчити про зміну військової стратегії окупантів. 

"З огляду на сьогоднішню ситуацію, якщо така тенденція продовжиться в найближчі дні, то бажання наступу на півдні залишиться лише бажанням", - зауважив він. 

Натомість, за оцінкою радника, концентрація всіх доступних резервів російської армії може зміститися в напрямку Торецька та Покровська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Привиди" ГУР влаштували пекло окупантам на одному з напрямків фронту

Нагадаємо, протягом минулої доби російські війська вбили чотирьох жителів Донецької області, ще 27 осіб отримали поранення. В цілому від початку повномасштабного вторгнення на Донеччині від російської агресії загинули 2048 людей, ще 5237 жителів постраждали.

Як писав "Ми-Україна" раніше, черговий російський обстріл Нікополя вдень 2 липня забрав життя двох людей, ще не менше дев'яти - зазнали поранень. Серед травмованих двоє неповнолітніх - дев'яти та 17 років.

Головне