Революція в харчуванні ЗСУ: Міноборони врахувало індивідуальні потреби військових

Революція в харчуванні ЗСУ: Міноборони врахувало індивідуальні потреби військових

Українське Міноборони анонсувало важливі зміни у підході до формування сухих пайків для військовослужбовців. Починаючи з грудня 2024 року, українські захисники отримають доступ до широкого асортименту сухпайків, які враховуватимуть їхні релігійні, медичні та етичні потреби.

"Ми прагнемо створити умови, в яких кожен захисник України почуватиметься комфортно і впевнено. Знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому ми активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії", - заявив заступник голови МО Дмитро Кліменков. 

Нові раціони включатимуть рослинні, кошерні та халяльні набори, що відповідатимуть різноманітним дієтичним вимогам військових.

Для розробки нових сухпайків відомство провело консультації з широким колом зацікавлених сторін, включаючи представників різних релігійних конфесій, організацій захисту прав тварин та експертів ринку.

"Ми маємо наближатись до ЄС та НАТО не тільки стандартами, а й в питанні поваги до вибору людини у її вподобаннях", - зауважила  директорка з управління портфелем проєктів ДОТ Галина Літош.

Нині триває процес розробки та затвердження нового асортименту сухпайків. Учасники консультацій надаватимуть свої рекомендації та варіанти раціонів профільному департаменту МО для подальшого опрацювання та впровадження.

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця стало відомо, що Міноборони дозволило використовувати новий вітчизняний безпілотний багатоцільовий транспортер.

Головне