Республіканці в Сенаті хочуть змінити запит Білого дому і розділити допомогу Україні та Ізраїлю

Республіканці в Сенаті хочуть змінити запит Білого дому і розділити допомогу Україні та Ізраїлю

Республіканці в Сенаті хочуть змінити запит адміністрації Джо Байдена про виділення 106 мільярдів доларів допомоги для України, Ізраїлю і Тайваню Джо Байден запросив у Конгресу 61,4 мільярда доларів для України — розділити її.

Про це пише американська газета The Wall Street Journal.

У запиті передбачається 61 мільярд доларів для України, 14 мільярдів доларів для Ізраїлю, 9 мільярдів доларів на гуманітарну допомогу обом країнам, 2 мільярди доларів на безпеку в Індо-Тихоокеанському регіоні та 14 мільярдів доларів на посилення американського кордону для боротьби з мігрантами.

Деякі республіканці хочуть, щоб допомога Ізраїлю була відокремлена від допомоги Україні. Ця ініціатива натякає на те, що допомога Україні стала "політично непопулярною" серед низки законодавців-республіканців. Законопроєкту потрібна двопартійна підтримка, адже для його ухвалення необхідні 60 голосів (демократи у Сенаті мають більшість — 51 місце).

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки висловили стурбованість через можливість повторних атак на американські військові бази у Сирії, Іраку та інших країнах на Близькому Сході. Як повідомив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, під час останніх нападів на військові бази США були зафіксовані факти смерті цивільних американців.

"Ми зберігаємо глибоке занепокоєння у зв’язку з потенційними атаками проти наших сил… Це потенційно небезпечне середовище, і ми сприймаємо це дуже і дуже серйозно. Наші командири на місцях мають право захищати себе та свої війська, тож можуть вживати відповідних заходів", - наголосив Кірбі.

Головне