Рештки збитого "шахеда" з бойовою частиною виявили у лісосмузі на околиці Києва

Рештки збитого

Рештки збитого ворожого "шахеда" з неушкодженою бойовою частиною виявили у лісосмузі на околиці Києва. Бойова частина вже знищена вибухотехніками.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у місті Києві. Як зазначається, з повідомленням про підозрілий предмет до столичних правоохоронців звернувся місцевий мешканець. Він розповів поліції, що під час прогулянки помітив на землі частину предмета, який схожий на безпілотний літальний апарат, який використовують російські загарбники під час повітряних атак на міста України.

На місце виклику прибули слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Там вони і справді виявили уламки ворожого ударного дрона "Шахед" та його бойову частину, що не здетонувала.

Поліція огородила небезпечне місце, вибухотехніки розрядили бойову частину безпілотника та доставили його у безпечне місце, де він і був ліквідований.

"Поліція Києва нагадує: у випадку виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів ні в якому разі не підходити до них, не проводити з ними ніяких маніпуляцій, а терміново повідомити про виявлення небезпечної знахідки до поліції", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, російські окупанти атакували дроном "Пункт незламності" в одному з сіл Новоолександрівської громади на Херсонщині. Відомо, що постраждалих серед місцевих жителів немає.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прикордонники Молдови виявили уламки російського "шахеда" на кордоні з Україною. Фрагменти дрона знайшли неподалік села Етулія Вулканештського району. Район було оточено, а доступ до уламків обмежено.

Головне