Рекрутинг громадян: добровольці гарантовано можуть отримувати ті частини, які командування визначило пріоритетними

Рекрутинг громадян: добровольці гарантовано можуть отримувати ті частини, які командування визначило пріоритетними

Під час добровільного набору до ЗСУ, можна гарантовано зарахувутися у пріоритетні підрозділи. Про це повідомили у Генштабі.

Генеральний штаб ЗСУ роз'яснив процедуру добровільного вступу до армії. Волонтери мають гарантоване право приєднатися до частин, визначених командуванням як пріоритетні.

Для непріоритетних підрозділів процес складніший. Командир такої частини повинен подати обґрунтоване клопотання з переліком потенційних новобранців до вищого військового керівництва. Ці списки узагальнюються та передаються до Генштабу.

Лише після схвалення Генеральним штабом ЗСУ можливе офіційне зарахування добровольців до непріоритетних військових частин. Це забезпечує ефективний розподіл людських ресурсів відповідно до стратегічних потреб армії.

"Командир військової частини неприоритетного комплектування повинен порушити клопотання з обґрунтуванням та списками кандидатів до органу військового управління. Далі узагальнюються зазначені списки кандидатів та направляються до Генштабу для отримання дозволу на подальший призов та направлення до тих військових частин непріоритетного комплектування, які порушили відповідні клопотання", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила у першому читанні проєкт закону про повернення на службу військовослужбовців після СЗЧ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що підписав указ, який уводить в дію рішення РНБО щодо нової Стратегії морської безпеки України.

Головне