Рекордна активність: російські агресори завдали 97 авіаударів за добу

Рекордна активність: російські агресори завдали 97 авіаударів за добу

Російські війська завдали рекордних 97 авіаударів по позиціях українських сил та населених пунктах минулої доби, 9 вересня. Окупанти скинули 130 касетних авіабомб, що стало одним з найбільших застосувань авіації за весь період агресії. Ці атаки супроводжувалися 4916 обстрілами та чотирма ракетними ударами. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

За останню добу російські війська активізували наступальні дії на всіх основних напрямках фронту. Окупанти завдали чотири ракетних удари і провели 97 авіаударів, скинувши 130 касетних авіабомб. Було зафіксовано 195 обстрілів з застосуванням реактивних систем залпового вогню.

Ворожі атаки були особливо інтенсивними на Харківському, Куп’янському, Лиманському та Сіверському напрямках. Зокрема, на Харківщині відбулося дві атаки в районах Вовчанська і Глибокого, а на Куп’янщині - 12 атак у напрямку Синьківки, Петропавлівки та інших населених пунктів.

На Лиманському напрямку ворог здійснив 14 атак, зосередившись на Невському, Новосадовому та інших точках. Сили оборони зупинили численні штурмові дії на Сіверському напрямку, зокрема, поблизу Верхньокам’янського і Спірного.

На Покровському напрямку українські захисники успішно відбили 41 наступальну спробу агресора, зокрема, у районах Воздвиженки і Михайлівки. На Курахівському напрямку відбулося 46 атак, основні зусилля ворога були зосереджені на Українському, Красногорівці та інших населених пунктах.

Ворог активно задіював авіацію на Времівському напрямку, де здійснив дев’ять атак на Золоту Ниву та Шахтарське. На Оріхівському напрямку російські війська провели три атаки, використовуючи керовані авіабомби і некеровані ракети.

Попри напружену ситуацію, на Волинському та Поліському напрямках поки що не виявлено ознак формування нових наступальних угруповань ворога. На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник активно використовує артилерію і авіацію для обстрілу українських населених пунктів.

Як повідомляв "Ми-Україна", Сили оборони України продовжують нищити російських окупантів. Так, за минулу добу українські захисники ліквідували ще понад 1400 росіян та знищили 50 артилерійських систем.

Головне