Шевченко, Усик та Світоліна очолили рейтинг "50 головних людей спорту в Україні-2023"

Шевченко, Усик та Світоліна очолили рейтинг

Цього року Sport&Business Club Україна започаткував традицію складення рейтингу "50 головних людей спорту", який стане щорічним. В склад журі по визначенню кращих спортсменів України увійшов і генеральний продюсер телеканалу "Ми - Україна" Юрій Сугак.

Відомо, що з 2019 року організація займається консалтингом та супроводом спортивних організацій в сферах маркетингу, PR, івентів та медіакомунікацій. 

У 2024 році планується проведення премії зі спортивного маркетингу SBC Ukraine Awards з врученням нагород у понад 20 номінаціях.

"Члени журі обирали першу десятку списку за рейтинговою системою, де в залежності від місця номінанту присуджувалась певна кількість балів, а місця з 11 по 50 розподілялись членами журі у довільному порядку, і бали присуджувались за фактом включення у рейтинг", - йдеться в повідомленні.

Крім того, декілька номінантів, які набрали однакову кількість балів, перебували на грані включення в рейтинг, тож колегіально було прийнято рішення розширити рейтинг до 54 осіб.

В першу десятку рейтингу увійшли:

№1 - Андрій Шевченко - Амбасадор UNITED24, позаштатний радник Президента України - 102 бали.

№2 – Еліна Світоліна – Півфіналістка Вімблдону, переможниція турніру WTA250, чвертьфіналістка French Open, амбасадор UNITED24, переможниця номінації "Повернення року" від WTA – 92 бали.

№3 – Олександр Усик – Чемпіон світу з боксу за версіями WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring у важкій вазі – 91 бал.

№4 – Ольга Харлан - Чемпіонка Європейських ігор з фехтування, чемпіонка Кубку світу, дворазова срібна призерка Кубку світу, срібна призерка Гран-прі, дворазова бронзова призерка Гран-прі, бронзова призерка Кубку світу, член Виконкому НОК України – 81 бал.

№5 – Сергій Ребров – Головний тренер національної збірної України з футболу – 55 балів.

№6 – Ярослава Магучіх – Переможниця Чемпіонату світу, чемпіонату Європи в приміщенні та Європейських ігор зі стрибків в висоту, 4-разова переможниця етапів Діамантової ліги, дворазова бронзова призерка етапів Діамантової ліги – 43 бали.

№7 – Олександр Зінченко – Гравець ФК "Арсенал" та національної збірної України, амбасадор UNITED24 – 41 бал.

№8 – Рінат Ахметов – Президент ФК "Шахтар" – 41 бал.

№9 – Вадим Гутцайт – Президент НОК України, до листопада 2023 – Міністр молоді та спорту України – 39 балів.

№10 – Михайло Мудрик – Гравець "Челсі" та національної збірної України, бронзовий призер молодіжного Чемпіонату Європи, чемпіон України у складі "Шахтаря" – 27 балів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, колишнього футболіста та ексголовного тренера збірної України Андрія Шевченка висунули на посаду президента Української асоціації футболу.

Головне