Рейси з Ірану до росії стали регулярними, – Ігнат

Рейси з Ірану до росії стали регулярними, – Ігнат

Вантажні авіарейси з Ірану до росії вже стали регулярними. Також не виключено, що зброю до рф доставляють ще й морем. 

Про це в ефірі телемарафону розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, співпраця рф з Іраном триває.

"В загальному доступі можна відстежувати пересування бортів з Тегерану в Москву. Як бачите, трафік теж у Каспійському морі. Махачкала, Астрахань ‒ теж з Ірану саме в ці порти потрапляють вантажі. Вони можуть бути різного характеру, тому що море, в принципі, з'єднує ці дві країни і не виключено, що й морським шляхом доставляють ці знаряддя для вбивства іранського виробництва", ‒ сказав Ігнат.

Водночас Ігнат висловив сподівання, що міжнародна спільнота робитиме все для того, щоб зупинити таку співпрацю.

Нагадаємо, іранське Міністерство нафти оголосило про наміри країни створити газовий хаб. Проєкт Тегеран реалізовуватиме спільно з росією, Катаром та Туркменістаном.

Анонсований газовий хаб розташовуватиметься в регіоні Ассалуйє. Потенційні геологічні запаси родовища, на якому він знаходиться, оцінюються 51 трлн куб. м природного газу та 7,7 млрд куб. м конденсату.

Як відомо, минулого місяця іранська та російська сторони почали перемовини щодо потенційної співпраці у розробці одразу 10 родовищ в Ірані. Також у травні країни домовились збудувати залізничний коридор, який має стати конкурентом Суецького каналу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Дніпровський районний суд Києва засудив Владислава Мангера та Олексія Левіна до 10 років ув’язнення у справі про вбивство Катерини Гандзюк.

Головне