Реєстр збитків російської агресії почне приймати перші заявки з 2 квітня

Реєстр збитків російської агресії почне приймати перші заявки з 2 квітня

Реєстр збитків внаслідок російської агресії почне приймати перші заявки 2 квітня 2024 року. Про це повідомили у пресслужбі реєстру.

Відкриття відбудеться у Гаазі в рамках міністерської конференції "Відновлення справедливості для України".

Рада RD4U вирішила відкрити реєстр для подання заяв, доказів та пов'язаної інформації, переконавшись, що вже створено необхідну документальну і технічну базу. 

Розпочне роботу реєстр із однієї категорії: людей, у який зруйноване або пошкоджене житло. Очікується, що в цій категорії буде подано від 300000 до 600 000 заяв. 

"Такий поетапний підхід дозволить Реєстру організувати ефективне подання заяв, а також підготувати власні системи для якомога швидшого опрацювання заяв та внесення їх до Реєстру", – пояснили у пресслужбі. 

Заяви подаватимуться до RD4U через "Дію".

Нагадаємо, суд вирішив, що Київська митрополія УПЦ (МП) має повернути Успенський (Георгіївський) собор ХІІ століття у державну власність, оскільки його передача була проведена незаконно.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шаппс закликав країни Європи не запроваджувати обмежень у торгівлі з Україною в умовах війни. Про це він повідомив у соцмережі Х.

У приклад він навів свою країну.

Головне