Регіон Чорного та Азовського морів невеликий, і росіянам нема де сховатися, - Плетенчук

Регіон Чорного та Азовського морів невеликий, і росіянам нема де сховатися, - Плетенчук

Регіон Чорного та Азовського морів невеликий, тож росіянам нема де сховатися від ударів Збройних сил України.

Про це заявив капітан 3 рангу, речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

За його словами, показовим кейсом, який вказує на паніку російських окупантів, є те, що вони заговорили про наміри вивезення музеїв з Криму. При цьому вони на це натякають під "благородним приводом".

Крім того, деякі колаборанти також вже вирішили переміщуватися.

Чорноморський регіон, як наголосив Плетенчук, невеликий, і там немає де сховатися. І це не залежить від того, чи це Азовське, чи Чорне море.

"У порту Бердянська чудово згорів ВДК "Саратов". І звісно, що коли буде звільнено, наприклад, наш південь Запорізької області або Донецької, ці кораблі так само стануть більш доступними цілями", пояснив речник ВМС ЗСУ.

Тож російські окупанти найближчим часом можуть спробувати відвести деякі кораблі у Новоросійськ, до міжнародно визнаних берегів російської федерації.

Водночас головна військова база у загарбників знаходиться в Севастополі, завантаження ракет "Калібрів" вони роблять лише там. Таким чином, ймовірно, що скоро покидати цю локацію російському флоту буде пізно і "нема чим".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала українців покинути захоплений росіянами Крим.

Головне