Референдум про вступ Молдови в Євросоюз пройде без Придністровʼя

Референдум про вступ Молдови в Євросоюз пройде без Придністровʼя

Референдум про вступ Молдови в Євросоюз пройде без Придністровʼя. Про це повідомила президентка Молдови Майя Санду.

"Виборчі дільниці не можуть бути відкриті на території придністровського регіону, оскільки він не контролюється конституційними органами", - сказала Санду.

Також додали, що жителі лівого берега Дністра можуть прийти проголосувати на виборчих дільницях на правому березі.

Нагадаємо, ключовим пунктом Нацстратегії доходів на 2024-2030, прийнятої 27 грудня, є євроінтеграція. Перемовну рамку стосовно отримання Україною членства в Євросоюзі Київ має отримати до настання весни, розповів в ефірі "Ми-Україна" очільник фінансового комітету ВРУ Данило Гетманцев.

"Відповідно до цієї перемовної рамки, вже залежатиме від нас, на скільки швидко ми імплементуємо у законодавство України норми ЄС і станемо невід’ємною частиною ЄС. Євроінтеграція - це передусім інституційні зміни, відкриття ринків для нашого бізнесу, дешеві гроші від ЄС і послідовність цих змін - це все те, що ми маємо робити наступного року", - зазначив він. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська атакували Вовчанськ в Харківській області, призводячи до загибелі одного особи та поранення іншої. У результаті обстрілу також виникла пожежа автомобіля.

Про це заявив голова Харківської обласної адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.


 

Головне