Реакція Кремля на вторгнення в Курськ показує, як Путін втрачає рішучість під час кризи, – The Washington Post

Реакція Кремля на вторгнення в Курськ показує, як Путін втрачає рішучість під час кризи, – The Washington Post

Цього місяця Україна та росія мали відправити делегації до столиці Катару - Дохи - для непрямих переговорів щодо припинення ударів по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Про це повідомляє видання The Washington Post.

Як пише видання, "повільна й незграбна" реакція Москви на окупацію Курської області — це черговий приклад того, як лідер Кремля не зміг швидко й рішуче відреагувати, незважаючи на свою войовничу риторику.

Вторгнення в Курськ стало четвертим серйозним ударом по авторитету путіна, що оголило слабкі сторони автократії.

У кожному з випадків — від невдачі росії повалити український уряд на початку вторгнення до заколоту Пригожина проти російського військового командування, а також теракту ісламістів у концертному залі Crocus City Hall — реакція Кремля була невпевненою, і Путін затримувався на 24 години або більше, перш ніж зробити публічну заяву.

"Готовність долучитися до переговорів свідчить про певні зрушення для обох країн, принаймні - щодо обмеженого припинення вогню. Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ розгляне можливість повного припинення вогню за умови, що рф спочатку виведе всі свої війська з української землі, включно з анексованим 2014-го Кримом. Президент росії Володимир Путін вимагає, щоб Україна спочатку віддала йому чотири області - включно з територіями, які російські війська не окупували, - які Кремль оголосив частиною росії", - йдеться у матеріалі Washington Post.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області внаслідок удару російських безпілотників по підстанції поранення дістав працівник Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупанти атакували мирних жителів Херсона. Загарбники скинули на людей вибухівку з дрона, повідомили у Херсонській обласній військовій адміністрації.

Головне