"Разом з Ізраїлем": ворог ширить фейк з антиукраїнською "рекламою в Нью-Йорку"

Ворожі Telegram-канали поширюють відео з вигаданою вуличною рекламою в Нью-Йорку, яка нібито закликає віддавати підтримку Ізраїлю, а не Україні.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони України.

У відеокліпі демонструється цифровий білборд, на якому фраза "разом з Україною" змінюється на текст "разом з Іраїлем", а кольори українського прапора перетворюються на кольори ізраїльського прапора. Це є фейком рф.

Рекламна компанія Clear Channel Outdoors, власник цифрового білборда, підтвердила, що реклама, показана на відео, ніколи не відображалася на цьому білборді.

Тако противник хоче маніпулювати конфліктом на Близькому Сході, намагаючись просувати наратив, буцімто світова підтримка України переключилася на підтримку Ізраїлю.

Нагадаємо, російські канали поширюють фейкове відео, на якому нібито беруть у полон вагітну українську військовослужбовцю. ЦПД повідомляє, що у відео виявлені деякі ознаки дезінформації.

Зазначено, що на ногах жінки спостерігаються звичайні кросівки, які не є стандартним взуттям ЗСУ. Крім того, на плечах "військової" видно шеврон 65-го ракетно-артилерійського арсеналу, який, за ймовірно, міг потрапити до росіян під час окупації частини Харківської області. Також зазначено, що на нозі "полоненої" помітна синя стрічка, хоча українські військові зазвичай не використовують розпізнавальні знаки на ногах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на Запоріжжі від повторного удару ракетами загинули двоє рятувальників. В результаті перших двох влучань поранення отримали четверо місцевих мешканців

Головне