Ракети летіли не з Білорусі: під час обстрілу в суботу "Кинджал" запустили з рф, – Повітряні сили

Ракети летіли не з Білорусі: під час обстрілу в суботу

Повітряні сили ЗСУ спростували інформацію про запуск ракет з Білорусі під час масованої атаки рф по Україні 5 серпня.

"Якщо ракета летить і зачіпає повітряний простір Білорусі, відповідно з'являється там десь над Білоруссю і летить в напрямку Хмельницької області, відповідно черговий напише "Летить "Кинджал" з напрямку Білорусі". От і все, і не треба маніпулювати",пояснив в ефірі марафону "Єдині новини" речник ПС Юрій Ігнат.

Він додав, що запуск російської "гіперзвукової" ракети був здійснений з району Тамбова з літака МіГ-31К.

За словами Ігната, росія активно використовує повітряний простір РБ з початку повномасштабного вторгнення. Там є їхні війська, літаки, "вагнерівці", "тому нічого нового".

Нагадаємо, у Головному управлінні розвідки Міноборони раніше повідомляли, що росія могла імітувати пуски ракет з Білорусі, аби втягнути її у війну.

Водночас моніторингова група "Беларускі Гаюн" заявляла, що за весь день, 5 серпня, з території Білорусі не було зафіксовано запусків ракет повітряного чи наземного базування. На додачу, в країні увечері не було навіть "зльотів авіації, яка б потенційно могла запустити ракету, а також не було зафіксовано заходу авіації в потенційну зону запуску ракет".

Як писав "Ми-Україна" раніше, керівниця об’єднаного пресцентру Сил охорони та оборони “Південь” Наталія Гуменюк 7 серпня повідомила, що ракетний і дроновий терор рф на декілька днів поставила на “паузу”. Однак окупанти можуть використовувати балістичні загрози.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.