Ракетний удар по Охматдиту: серед постраждалих семеро дітей, - Кличко

Ракетний удар по Охматдиту: серед постраждалих семеро дітей, - Кличко

Внаслідок обстрілу найбільшої дитячої лікарні в Україні "Охматдит" постраждало 16 осіб. Нові деталі про кількість потерпілих навів столичний міський голова Віталій Кличко. 

Серед травмованих внаслідок ракетної атаки майже половина - діти. 

"У лікарні Охматдит наразі 16 постраждалих. Семеро з них - діти. 15 постраждалих госпіталізували", - зазначив мер. 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у коментарі ЗМІ повідомив про два підтверджених випадки загиблі людей в приміщеннях лікарні. Він зауважив, що у рятувальників є обмежений час - близько 1 години 15-20 хвилин - щоб розібрати основні завали та забезпечити доступ повітря для тих, хто може залишатися під уламками. Голова відомства також розповів, що нині не вдається встановити зв'язок з двома лікарями закладу.

Клименко додав, що для евакуації дітей з постраждалої лікарні в Києві організовано "зелений коридор".

Нагадаємо, міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко говорив, що ранкова атака на "Охматдит" у Києві призвела до суттєвих руйнувань медичного закладу. За його словами, удар по дитячій лікарні прийшовся на корпус, де діти отримували діаліз. Руйнувань також зазнали критично важливі відділення закладу - реанімаційні, операційні та онкологічне відділення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Києві 8 липня був зафіксований повторний ракетний обстріл, який призвів до нових жертв та руйнувань. У Держслужбі з надзвичайних ситуацій повідомили, що уламки збитого снаряду впали у Дніпровському районі столиці, спричинивши часткове руйнування будівлі медичного центру. Загинуло четверо осіб.

Головне