Ракетний удар по Грозі: особистість однієї з жертв встановлювали по 20 частинах тіла

Ракетний удар по Грозі: особистість однієї з жертв встановлювали по 20 частинах тіла

Після удару росіян по селу Гроза на Харківщині зниклими безвісти залишаються троє людей. Про це розповів керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна". 

За його словами, серед зниклих дві жінки та один чоловік.

"Зараз рахуються безвісти зниклими три особи - дві жінки та один чоловік. За результатами проведення судово-молекулярно-генетичних експертиз є великі підстави вважати, що кількість загиблих, на жаль, збільшиться", - зазначив Фільчаков.

Також він додав, що спеціалісти продовжують проводити ряд експертиз.

"Слідчими органами Національної поліції у даному кримінальному провадженні призначено 52 судово-медичні експертизи трупів, 12 судово-медичних експертиз решток, які були знайдені під час огляду місця події. А також 91 судова молекулярно-генетична експертиза. Експерти дуже загружені. Очікуємо їхні результати. Вже після результатів ми можемо дійти до висновку щодо кількості загиблих осіб на місці скоєння даного злочину", - наголосив представник прокуратури.

Однак згодом стало відомо про збільшення кількості загиблих у Грозі до 59 осіб. За даними Міністерства внутрішніх справ України, усі жертви - місцеві мешканці. Це пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Деякі родини загинули у декілька поколінь. 

Крім того у МВС додали, що особу одного із загиблих вдалося встановити лише по 20 частинах тіла. Ще двох осіб ідентифікували за допомогою особистих речей, вилучених з помешкань загиблих, оскільки в них не було родичів прямої лінії для порівняння ДНК-профілів. 

Нагадаємо, лише кілька годин тому стало відомо, що кількість загиблих в результаті удару росіян по селу Гроза зросла до 56 осіб. У лікарні померла 53-річна жінка, яка постраждала при ракетному ударі окупантів.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ викрила зрадників, які навели російський "Іскандер" на село Гроза у Харківській області, яка вбила у кафе 5 жовтня 53 людини.

Головне