Гуменюк попередила про високу загрозу ракетної атаки з Чорного моря

Гуменюк попередила про високу загрозу ракетної атаки з Чорного моря

В Україні існує висока загроза ракетного удару росіян з боку Чорного моря.

Про це заявила керівниця прес-центру сил охорони та оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі "Ми-Україна".

"Зараз там 13 кораблів, серед них чотири ракетоносії. Це досить високий ступінь загрози, тому що там може бути сумарний залп у 24 ракети", – зазначила вона.

Гуменюк додала, що росіяни не можуть почуватися спокійно там, де їх пункти базування і розосереджують корабельне угруповування майже по всій акваторії Чорного моря.

Раніше Наталія Гуменюк казала, що ракетна атака російської федерації в Одеській області була передбачувана, у росіян не виходить знайти нову тактику.

“Ворог, намагаючись знайти нову тактику, не може придумати нічого нового. Ракетна атака на Південь буда передбачувана, і ми попереджали, що будуть саме точкові атаки. Зокрема, зараз вони використовують тактичну авіацію, керовані ракети Х-59. Тобто намагаються заплутати нашу ППО. Вони мають нульовий результат, а ми 100% – 2 ракети було випущено, 2 збито”, – сказала вона.

Нагадаємо, рф зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. Завдяки професійним і злагодженим діям, наші захисники відбили на них понад 79 атак.

Українська авіація за минулу добу завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Також наші захисники збили дві керовані авіаційні ракети Х-59 та чотири БПЛА різних типів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, кіберфахівці Служби безпеки України викрили двох агентів російської ФСБ, які проводили розвідувально-підривну діяльність на Київщині та Запоріжжі. 

Головне