Ракети Javelin і не тільки: Естонія надасть Україні пакет військової допомоги на 80 млн євро

Ракети Javelin і не тільки: Естонія надасть Україні пакет військової допомоги на 80 млн євро

Естонія надасть Україні пакет військової допомоги на 80 мільйонів євро. Про це повідомляє ERR.

Відповідне рішення вже ухвалив Уряд країни, повідомив міністр оборони Ханно Певкур.

"Черговий пакет допомоги включає в себе не лише велику кількість протитанкових ракет Javelin, а й кулемети, боєприпаси для стрілецької зброї, катери, наземні транспортні засоби, а також спорядження для водолазів. Вартість пакета становить близько 80 млн євро", - зазначив він.

Точний вміст пакета не розголошують з міркувань безпеки.

Естонія пропонує західним країнам надавати військову допомогу Україні на рівні не менше 0,25% річного ВВП.

Нагадаємо, після двох років перерви, у 2024 році можуть переглянути посадові оклади бюджетників, а держслужбовцям зарплату з 1 січня платитимуть на основі нової класифікації посад. В Україні кілька мільйонів працівників бюджетної сфери та понад 160 тис. держслужбовців, тож зміни зачіпають велику кількість громадян. "Ми – Україна" розбирався, які зарплатні нововведення на них чекають.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська втратили понад 630 військових та 19 одиниць техніку На Таврійському напрямку. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Він розповів, що минулої доби противник завдав чотири авіаудари, провів 82 бойових зіткнення та здійснив 934 артобстріли.

 

 

 

Головне