Ракет менше, а дронів більше, - Ігнат про зміни в арсеналах росіян

Ракет менше, а дронів більше, - Ігнат про зміни в арсеналах росіян

Речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів про зміни в арсеналах росіян. За його словами, ракет менше, а дронів більше.

Про це Ігнат заявив в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Дрони - набагато дешевший вид боєприпасу, вони налагоджують виробництво уже на своїй території. БПЛА - непроста ціль. Навіть в росії безпілотники таких типів літають, і російське ППО не надто добре справляється з ними. І нам треба теж засоби протидії нарощувати", - пояснив Ігнат в ефірі.

Нагадаємо, речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що восени на українців може очікувати збільшення ракетних атак з боку російської федерації.

За словами речника командування Повітряних сил України, росія використала величезну кількість своїх запасів, тому настільки потужних ракетних обстрілів, які були торік, вже не буде.

Однак Україна також вичерпала багато своїх запасів, тому нам потрібно більше зброї, аби відбивати удари.

Також Президент України Володимир Зеленський заявив, що лише за один тиждень росіяни застосували проти України 65 ракет та 178 дронів.

“Буде нова комунікація з партнерами – заради оборонних пакетів для України. Додамо ще більше змісту міжнародним заходам серпня – вересня, які вже заплановані”, – розповів президент.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, розвідка Естонії переконана, що відсутність успіхів на фронті росія компенсує ударами дронами і ракетами по Україні. Наразі росіяни не здатні прорвати українську оборону на полі бою.

Головне