Рай для перфекціоніста: астрономи виявили "математично досконалу" сонячну систему

Рай для перфекціоніста: астрономи виявили

Дослідники торік у грудні виявили "ідеальну сонячну систему" HD 110067, що розташовується на відстані 100 світлових років від Землі. У "математично досконалій" системі шість планет, усі вони приблизно однакового розміру та обертаються синхронно, пише The Science Times. 

Усі шість планет вважаються "субнептунами". Таким терміном астрономи називають планети, що більші за розміром за Землю, але менші ніж Нептун. Таким чином нові відкриті об'єкти є у 2-3 рази більшими за нашу планету. 
 
За проміжок часу, за який найбільш внутрішня планета обходить зірку тричі, наступна за нею планета робить два оберти і так далі до четвертої планет системи. Останні дні - рухаються зі співвідношенням 4:3. 

Вони утворились близько 12 млрд років тому і з того часу до тепер практично не змінились . На переконання науковців, це робить їх ідеальним об'єктом для вивчення того, "як утворилися ці світи і чи є в них життя". Досконалість системи також викликали інтерес у вчених стосовно того наявності у них інопланетних технологій, які могли б підтвердити "існування розвиненого життя поза Землі". 

Видання наголошує на тому, що поки що жодних позаземних техносигнатур ученими виявлено не було.

"Проте дослідники кажуть, що пошуки ще не закінчено. HD 11067 залишається цікавою ціллю для подібних спостережень у майбутньому", - значиться у тексті матеріалу. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у лютому астрономи з Австралійського національного університету заявили про виявлення квазару, який у 500 разів яскравіший від нашого Сонця. Цей об'єкт на сьогодні є найяскравішим відомим об'єктом у Всесвіті.


 
 

 



Головне